Aktiviteter

 

Nyheter/Följ livet på gården på Facebook! Aktuelles/Folgen Sie dem Leben auf dem Hof In Facebook! News/Follow the life on the farm on Facebook!

 

Gårdens aktiviteter

 

 

Välkommen till oss på Pelles i Sunnaryd,

aktiv gårdsmiljö med spännande upplevelser!

 

 

 

Skogsvandring! Vi går på stigar, skogs -och byvägar. Vi ser spåren efter stormen Gudrun och får höra berättelser om natur & kulturhistoria.

Har vi tur får vi se några av skogens innevånare älgen,dovhjorten eller vildsvinet. Om vi är riktigt försiktiga, kan skogsrået eller vättarna visar sig... Ca 10-15km, variation efter säsong. Prisexempel med guide+fika 295SEK/pers.

Vandring

- Ta en promenad runt vår fina by med hunden som sällskap, ca 4km. Under sommarhalvåret kan du stanna och fika i byns glasskiosk.

 

Eldhushistorier

En av gårdens byggnader har en spännande bakgrund och fungerar idag som allt från förråd till vindskydd. Vi berättar om dess historia och kanske blir det fler berättelser om skogens väsen eller gamla skrönor.Prisex 1h med fika 150SEK/pers.

 

Skogsbruk

Följ med oss ut till vår arbetsplats skogen! Skogsmaskiner-in- action!Pelle är flerfaldig skotningsvärldsmästare och guidar dig tryggt. Allt för den äkta skogshuggarkänslan!

Vi anordnar gärna en större dagsexkursion/studiebesök för reseföretag/bussbolag.

Gårdsliv

Var med oss på gården och prova på gårdsskötsel. Den ena dagen är inte den andra lik. Djuren ska pysslas om och matas. Vem vet, du kanske har talang för bondelivet? Prisexempel 2h+fika 250SEK/pers.

 

Upplev Alpacka

Introduktion om Alpackan, fika, besök vid Alpackapojkarnas hage & gårdsbutiken Enitaget, visning av spinning med Alpackafiber.

Tid 2h 295SEK/pers.

 

Insektssafari!

Upptäck småkrypens värld. Vi går tillsammans ut och samlar samt undersöker det vi finner. Från håv och i förstoringsglas tittar vi på våra fynd som sedan släpps tillbaka i naturen. För alla barn 5-100år! Tid ca 2h 150SEK/pers med lättare fika.

 

Fiske

Fiska i sjön Bolmen. Fiskekort + karta finns att köpa här i byn.

Om du vill äta fisk utan att behöva fiska kan du besöka fiskbutiken/restaurangen i närliggande by.

 

Där prisuppgift saknas är priset beroende på antalet deltagare, säsong samt aktivitetsmöjlighet. Vissa aktiviteter kan ej genomföras under vinterhalvåret ex. insektssafarin.

Ta kontakt med oss för förfrågan och bokning. Minimiavgift är 500SEK/h om ni bokar för en person . Vi försöker samordna enkelbesökare till en större grupp.

 

Hoppas vi syns snart, Hälsningar familjen Johansson!

 

Kom bort från vardagsstressen och kom hem med lantlivspulsen.

Gårdsbutiken Enitaget-webshop

 

På gården finns Alpackor och från deras fiber tillverkas vackert garn som finns att köpa i två varianter, handspunnet eller maskinspunnet.

 

I vår gårdsbutik Enitaget finns Alpackaprodukter och annat hantverk, då med betoning på återbruk och fair-trade.

Här i web-butiken bjuds Du in för att se ett axplock av vad vi har att erbjuda.